Ondersteuning nodig?

Constitutioneel eczeem is de meest voorkomende vorm van eczeem en kan je leven flink bepalen.

Afhankelijk van waar je het meest last ervaart, zijn er verschillende zorgverleners die jou kunnen helpen.

Het begint met een nieuw gesprek.

Blijf zoeken naar nieuwe behandelmogelijkheden

Ben je teleurgesteld over wat de huidige behandeling voor jou doet? Dan is het begrijpelijk dat je niet graag opnieuw het gesprek met zorgverlener aangaat. Maar nu er nieuwe inzichten over constitutioneel eczeem zijn, is het raadzaam dat wel te doen.

Welke zorgverleners kunnen jou helpen?

Er zijn verschillende soorten zorgverleners die kennis hebben over (de impact van) constitutioneel eczeem. Vind uit wie jou waarmee kan helpen.

Huisarts

Je huisarts is meestal degene waar je het eerst mee overlegt. Op basis van je symptomen en je medische geschiedenis is de huisarts ook degene die de diagnose stelt.
Op basis van de ernst van jouw constitutioneel eczeem kan de huisarts jou doorverwijzen naar een specialist. Vraag je huisarts gerust of een doorverwijzing voor jou ook beter is.

Dermatoloog

Een dermatoloog is gespecialiseerd in aandoeningen aan de huid.
Een dermatoloog weet veel over constitutioneel eczeem en (nieuwe) behandelmogelijkheden die jouw klachten mogelijk kunnen verlichten.
Ook wanneer de dermatoloog je niet meteen kan helpen, weet zij/hij misschien welke toekomstige behandelingen voor jou interessant zijn.
Voor een afspraak met de dermatoloog heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Vraag je huisarts hier gerust naar.

Allergoloog

Een allergoloog is een internist die gespecialiseerd is in allergieën en welke rol het afweersysteem hierbij speelt; iets wat je vaak ziet bij voedsel- en contactallergieën.
Typisch voor constitutioneel eczeem is dat je vaak bijkomende allergieën hebt die kunnen opspelen als je in contact komt met bijvoorbeeld pollen, (huis)dieren, zeep, parfum en cosmetische of huishoudelijke reinigingsmiddelen.

Hoe opnieuw in gesprek gaan jouw ziektelast kan verlichten

Het lijkt misschien onzinnig om opnieuw te onderzoeken hoeveel last je ervaart van je constitutioneel eczeem.
Maar nieuwe inzichten over hoe het je leven beïnvloedt, kunnen tot nieuwe behandelingsmogelijkheden leiden die jou verlichting bieden.

Een beter begrip
over je aandoening

Ontdek hoeveel constitutioneel eczeem jouw leven beïnvloedt met de impact test.