Stap 1

Ontdek hoe constitutioneel
eczeem jouw leven beïnvloedt 

Bij constitutioneel eczeem heb je niet alleen last van de zichtbare plekken op je huid. Het kan je leven ook onzichtbaar beïnvloeden. Hoe constitutioneel eczeem jouw leven precies belast, is zowel voor jou als je zorgverlener van belang om te weten.

Jullie kunnen dan samen bepalen welke aanpak de vervelende impact vermindert. 

Impact test

Je zal je inmiddels wel hebben aangepast aan leven met constitutioneel eczeem. Maar nu er nieuwe behandelingen zijn, is het tijd om uit te zoeken of er voor jou misschien een beter passende aanpak is. 

Welke zorgverleners kunnen jou helpen?

Er zijn verschillende soorten zorgverleners die kennis hebben over (de impact van) constitutioneel eczeem. Vind uit wie jou waarmee kan helpen.

Huisarts

Je huisarts is meestal degene waar je het eerst mee overlegt. Op basis van je symptomen en je medische geschiedenis is de huisarts ook degene die de diagnose stelt.
Op basis van de ernst van jouw constitutioneel eczeem kan de huisarts jou doorverwijzen naar een specialist. Vraag je huisarts gerust of een doorverwijzing voor jou ook beter is. 

Dermatoloog

Een dermatoloog is gespecialiseerd in aandoeningen aan de huid.
Een dermatoloog weet veel over constitutioneel eczeem en (nieuwe) behandelmogelijkheden die jouw klachten mogelijk kunnen verlichten.
Ook wanneer de dermatoloog je niet meteen kan helpen, weet zij/hij misschien welke toekomstige behandelingen voor jou interessant zijn.
Voor een afspraak met de dermatoloog heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Vraag je huisarts hier gerust naar.

Allergoloog

Een allergoloog is een internist die gespecialiseerd is in allergieën en welke rol het afweersysteem hierbij speelt; iets wat je vaak ziet bij voedsel- en contactallergieën. 
Typisch voor constitutioneel eczeem is dat je vaak bijkomende allergieën hebt die kunnen opspelen als je in contact komt met bijvoorbeeld pollen, (huis)dieren, zeep, parfum en cosmetische of huishoudelijke reinigingsmiddelen.