Omgaan met verliefdheid en seks

Soms word je verliefd. Je wilt niets liever dan dat die ander ook verliefd is op jou! Je wilt flirten maar misschien durf je dit niet. Je vraagt je af: Wat vindt hij of zij van mijn huid? Ben ik wel aantrekkelijk? Wil je weten hoe je hiermee om kunt gaan? Hieronder krijg je goede tips die je kunnen helpen bij verliefdheid.
 

Tips bij verliefdheid

Doker Annemie ziet en spreek veel jongeren met eczeem, ook over verliefdheid. Dit zijn haar tips:

Tip 1: Praat erover!

Praten met je dokter over verliefdheid en seks kan best spannend zijn! Maar het is zeker een onderwerp om met je dokter te bespreken. Je huid heeft natuurlijk alles te maken met verliefdheid en seks. Zeker als je er onzeker van wordt en je geen verkering durft te vragen of niet verder durft te gaan dan zoenen vanwege je eczeem.

Tip 2: Met of zonder je ouders?

Praten over verliefdheid en seks is soms makkelijker als je ouders er niet bij zijn. Of om telefonisch te doen. Vraag je dokter dan om een telefonische afspraak of maak een afspraak zonder je ouders.

Tip 3: Eczeem op of rondom je geslachtsdelen

Eczeem komt ook nogal eens voor op of rondom de geslachtsdelen. Ik vind dat niet gek of raar. Ik zie dat gewoon als een stukje huid, die je ook kan behandelen. Dit is zeker iets om met je dokter of verpleegkundige te bespreken.

Tip 4: Scheren
  • Scheren van de schaamstreek kan! 
  • Scheer je schaamstreek niet droog, maar nat. 
  • Scheer met de haren mee. 
  • Gebruik op geïrriteerde plekken een wondcrème.
Tip 5: Glijmiddel

Gebruik een glijmiddel op basis van siliconen. Dit droogt de huid minder uit. Let wel op of je zo’n glijmiddel kunt gebruiken met condooms.

Vasco, 22 jaar


Als ik een paar jaar geleden iemand leuk vond, was ik bang om op diegene af te stappen. Ik was dan bang dat diegene mijn huid vies zou vinden. Maar nu durf ik dat wel. Ik ben erachter gekomen dat al iemand je echt leuk vindt, het niet uitmaakt hoe je huid eruit ziet.   

Vragen of problemen met je eczeem?

Ga naar je huisarts, dermatoloog of dermatologieverpleegkundige.